Новини палати

Нотаріальна палата України звернулася до Прем’єр-міністра України та Міністра охорони здоров’я із проханням включити нотаріусів до пріоритетних груп ризику, які підлягають першочерговій вакцинації від коронавірусу COVID-19.

Нотаріат на сьогодні функціонує як об’єкт критичної інфраструктури, тому нотаріусів потрібно віднести до професійної групи ризику, адже вони в період дії карантину щодня контактують із хворими та потенційно хворими на COVID-19, забезпечуючи вчинення нотаріальних дій, які є життєво необхідними як для кожної людини окремо, так і в цілому для держави (посвідчення правочинів, заповітів, вжиття заходів щодо охорони спадкового майна, видача свідоцтв про право на спадщину, засвідчення справжності підпису на документах тощо).

Нотаріуси відносяться до професійних груп ризику поряд із вчителями, медиками, працівниками критично важливих структур державної безпеки, поліції, військовими, силовиками тощо.

В умовах пандемії та карантинних обмежень нотаріат виступає одним із основних гарантів стабільної системи захисту прав та законних інтересів громадян і бізнесу.

Переглядів:
стрічка новин