Новини відділень

12 липня у м. Одеса відбувся безкоштовний захід з підвищення професійного рівня для нотаріусів, організований Нотаріальною палатою України за сприяння Асоціації правників України.

З вітальним словом до нотаріусів звернулися президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко, який акцентував на важливості єднання професійної нотаріальної спільноти задля реалізації необхідних законодавчих змін та якісних реформ, а також голова відділення НПУ в Одеській області Тетяна Левенець.

Віце-президент НПУ Олена Кирилюк висвітлила тему захисту професійних прав нотаріусів самоврядною організацією, розповіла про про активну діяльність Нотаріальної палати України.

Про особливості нотаріального посвідчення договорів у сфері нерухомості та державної реєстрації речових прав розповів член Ради НПУ Дмитро Кирилюк, а також проаналізував відповідну судову практику. Дмитро Кирилюк зробив огляд типових афер під час обороту нерухомого майна, поділився алгоритмом дій нотаріуса під час державної реєстрації речових прав, зробив аналіз нетипових правочинів щодо переходу права власності на нерухоме майно тощо.

Адвокат Тарас Безпалий поділився із учасникам семінару корисною інформацією щодо захисту прав нотаріусів у кримінальному провадженні, зокрема під час обшуку.

Нагадаємо, що аналогічні заходи відбулися також в Києві, Львові, Харкові та Дніпрі.

Переглядів:
стрічка новин