Новини палати

16 листопада 2023 року, в день прийняття Закону України № 1875-IX від 16.11.2021 «Про медіацію», Нотаріальна палата України та Громадська спілка «Українська академія медіації» уклали Меморандум про взаємодію та співпрацю.

Меморандум підписали президент НПУ Володимир Марченко та віце-президент УАМ Світлана Сергєєва.

Метою Меморандуму є консолідація зусиль для  розвитку та розширення правової свідомості, підвищення рівня обізнаності та поінформованості населення про медіацію та інші альтернативні способи вирішення спорів.

УАМ – громадське об’єднання, створене у 2014 році задля сприяння становленню та поширенню в Україні медіації та інших альтернативних способів вирішення спорів. За часи свого існування УАМ реалізовано низку унікальних для України ініціатив, зокрема відкрито кабінети медіації безпосередньо у будівлях судів різних юрисдикцій, видано підручник з медіації для правників, розпочато співпрацю з Системою безоплатної правової допомоги, проведено сотні різноманітних просвітницьких та навчальних заходів, проводиться щорічний форум «Медіація і право» тощо. Представники УАМ були співавторами законопроекту «Про медіацію», за участі представників УАМ розроблено Кодекс професійної етики медіатора тощо.

Переглядів:
стрічка новин