Світовий нотаріат висловлює солідарність з Україною
Новини палати Новини міжнародного нотаріату

 

Шок, жах, приголомшення, біль – так можливо коротко передати реакцію світового нотаріату на збройну агресію РФ проти незалежної України.

В ці дні Нотаріальна палата України отримала багато звернень від своїх закордонних колег, насамперед Президента Міжнародного союзу нотаріату (МСЛН), Ради нотаріатів Європейського Союзу (РНЄС), нотаріальних палат та асоціацій дружніх країн, яким небайдужа доля нашої демократичної країни, доля європейської цивілізації «перед силою політики, яка намагається творити історію».

Висловлюючи численні співчуття та солідарність з українським народом, європейські нотаріати зазначили: «Ми є свідками трагедії, якої ніхто не хотів і не вважав можливою в Європі: повернення війни, що загрожує всім зусиллям, які наші європейські народи спільно вживали протягом майже восьми десятиліть. Ці зусилля були зроблені для збереження миру, свободи та демократії, дружби та співпраці, для гарантування верховенства права та прав людини, для розбудови взаємної довіри і процвітання на нашому європейському континенті.»

Наголошуючи на тому, що саме нотаріуси служать захисту законності і правової безпеки, міжнародний нотаріат категорично заявляє: «Ні за що в світі не можна терпіти втрату цивілізації та війну з її наслідками болю, насильства та неприпустимого порушення основних прав і свобод людини, гідності особистості та народу.»

​Нотаріати Польщі та Грузії зазначили, що вони, як ніхто інший усвідомлюють і особливо переживають трагедію, що відбувається в Україні, оскільки їхні народи в минулому сильно постраждали від збройних конфліктів.

Президент та Керівна рада МСЛН відзначили «серйозність подій, які ніхто не може ігнорувати» і висловили готовність надати невідкладну допомогу на політичному та гуманітарному рівні.

Європейські нотаріати, зі свого боку, налаштовані підтримувати національні уряди та європейські інституції у рішучості припинити військові дії, відновити мир та забезпечити верховенство права в міжнародних відносинах на європейському континенті.

Переглядів:
стрічка новин