Новини відділень


Голова відділення Нотаріальної палати України в Львівській області Юрій Пилипенко, начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Тарас Грень та керівник Стрийського міжрайонного бюро технічної інвентаризації Микола Петрівський підписали Меморандум про співпрацю.

Меморандум підписано з метою сприяння фізичним та юридичним особам в отриманні документів, необхідних для вчинення нотаріальних  та реєстраційних дій.

Відтепер нотаріуси мають можливість направлення запиту в електронній формі про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження, що виникли до 01.01.2013, інформацію про право власності на об’єкти нерухомого майна, що відсутнє у Державному реєстрі речових прав, зокрема в його архівній складовій частині, Реєстрі прав власності на нерухоме майно.

Запровадження електронного обміну документами полегшить роботу нотаріусів і буде досить зручним для населення, адже зменшиться кількість установ, які треба відвідати, щоб отримати потрібні довідки. Крім цього, це захистить осіб, які набувають право власності на «вторинному ринку» на об’єкти нерухомого майна, від ймовірних шахрайських схем із завідомо підробленими документами. Також, наприклад, спадкоємець під час переоформлення права власності не буде збирати відповідні довідки у різних установах, адже їх зможе сформувати нотаріус.

Аналогічний Меморандум вже підписаний із Обласним комунальним підприємством Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки».

Заплановано налагодження співпраці із Червоноградським, Дрогобицьким, Самбірським і Золочівським БТІ.

 

 

Переглядів:
стрічка новин