Новини палати Новини міжнародного нотаріату

 

Війна в Україні триває. Українська армія мужньо тримає оборону та звільняє території від російських окупантів.

Але щодня є нові жертви серед цивільного населення, щодня Росія атакує нас ракетами з повітря, у заблокованих містах мирні люди помирають від голоду, холоду, ран, розстрілів, знущань, зґвалтувань.

Світ не повинен мовчати. Потрібно реагувати на такі злочини та не залишати непокараними.

Тому президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко вкотре звернувся до президентів Міжнародного союзу нотаріату та Ради нотаріатів ЄС – із проханням допомоги нашій багатостраждальній країні та народу.

Нещодавно Збройні сили України принесли нам хорошу новину – Київську область звільнено від ворожих військ. Але разом з цим, світ побачив моторошні свідчення злочинів російської армії.

Недарма цих нелюдів називають “рашистами”, і це нове слово, це найгірша ступінь фашизму, нацизму, цинізму, це справжнє зло. Російське суспільство невиліковно хворе.

Буча. Ірпінь. Гостомель.

Тепер це синоніми геноциду.

Практично кожен українець та увесь світ вже бачив ці фото та відео. Насилля, грабунок, вбивства, катування. Вщент зруйновані, спалені будівлі. Тіла закатованих людей – у спільних могилах, просто на вулицях. Масові вбивства навіть тварин, задля розваги. Знущання і над живими людьми, і над вже померлими. У вбитих, навіть у дітей, часто зав’язані руки. Десятирічні мертві дівчатка із ранами від зґвалтувань. 

Як тепер з цим жити? Як усвідомити та пояснити?
Таке неможливо було і уявити цивілізованому суспільству.

Президент Євросоюзу Шарль Мішель запустив у Twitter хештег #BuchaMassacre (Бучанська різанина) та анонсував нові санкції проти Росії. ЄС допомагає Україні зібрати необхідні докази для позовів у міжнародних судах.

Це злочини, які своєю жорстокістю вражають настільки, що про них важко говорити.

Але говорити потрібно!

Україні боляче. Український народ – гостинний, щирий, добрий. Українці дуже люблять свою рідну землю та оселі, тому так важко було покинути ці містечка й села, а потім вже й неможливо – рашисти окупували їх та чинили нещадні звірства.

Нотаріуси України – частина українського народу. Нотаріуси так само втрачають домівки, офіси і навіть життя.

НПУ благає нотаріальні спільноти МСЛН та РНЄС говорити!

Це саме той випадок, коли мовчання та бездіяльність працює на руку агресору, який завтра може прийти в інші країни, руйнувати будинки, гвалтувати жінок, вбивати дітей.

НПУ закликає МСЛН та РНЄС, аби нотаріати-члени зверталися до урядів своїх держав, розповідали про небезпеку та просили:
– надати Україні сучасну ефективну ППО;
– надати крилаті ракети, боєприпаси для важких реактивних систем;
– ввести жорстке нафтове ембарго;
– тотальне закриття портів для російських кораблів;
– закрити небо над Україною!

Поважна юридична, нотаріальна спільнота має особливу вагу в кожній країні, до її думки дослухаються. Тому з усіх можливих майданчиків необхідно говорити про допомогу Україні та санкції проти Росії.

Зупинимо агресора разом! Врятуємо Європу! 

Переглядів:
стрічка новин