Новини палати Новини міжнародного нотаріату

 

Нотаріальна палата України звертається до нотаріатів-членів МСЛН із проханням зробити все можливе, аби донести до урядів ваших держав термінову необхідність вжиття дієвих заходів для припинення геноциду українського народу з боку путінського нацистського режиму.

Розпочавши агресивне військове вторгнення на територію України, Російська Федерація постійно порушує норми міжнародного гуманітарного права, які гарантують захист цивільного населення під час війни.

Армія РФ наносить ракетно-бомбові та артилерійські удари по житлових кварталах, лікарнях, школах, дитячих садках, дитбудинках, церквах, обстрілює евакуаційний транспорт та гуманітарні коридори.

Таким чином РФ вчиняє систематичні і масштабні злочини проти людяності, визначені Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду.

Один із прикладів міст, де армія РФ жорстоко знищує цивільне населення, – м. Маріуполь Донецької області. Багатостраждальний Маріуполь в облозі, більше 2500 громадян загинуло, і це лише офіційні дані, адже фактичну кількість встановити неможливо через активні бойові дії.

РФ завдала авіаудару по дитячій лікарні та пологовому будинку у м. Маріуполь Донецької області. Війська РФ захопили в заручники лікарів та пацієнтів обласної лікарні в Маріуполі. Мертвих маріупольців ховають у братських могилах. Люди тремтять від страху у холодних підвалах без води, їжі, ліків, опалення. Є випадки смерті дітей від зневоднення та переохолодження.

Ще одне місто – Харків, вже багато днів під обстрілами, на межі екологічної катастрофи, при чому армія РФ руйнує історичні будівлі в центрі міста та систематично завдає удари по спальних районах – вщент знищено вже понад 600 цивільних багатоповерхівок! Це безпрецедентна жорстокість та цинізм.

Загалом, внаслідок збройної агресії РФ вже загинуло 90 дітей, більше 100 поранено. І це лише де-юре, а де-факто ці цифри значно більші. Гине українська нація!

Такі жорстокі дії щодо цивільних громадян – умисні та цілеспрямовані, тому фактично є геноцидом українського народу (згідно із Конвенцією про запобігання злочину геноциду і покарання за нього).

Рішучість світового співтовариства має продемонструвати, що кримінальна відповідальність за злочини проти України буде невідворотною.

РФ повинна припинити військові дії на території України! Керівництво РФ повинно бути притягнуте до відповідальності за геноцид!

Україна вже офіційно направила позов до Міжнародного Суду ООН в Гаазі. Міжнародна підтримка України врятує населення України та Європи від жорсткого нацистського путінського режиму!

Україні вкрай необхідно закрити небо – створити безпілотну зону для польотів російської авіації та унеможливити нанесення ракетно-бомбових ударів по цивільному населенню та інфраструктурі на території України.

Також потрібні більш жорстокі санкції різних держав щодо РФ – визнання РФ країною-терористом, повне відключення банків від SWIFT, заборона для флоту РФ користуватися світовими портами, повне ембарго на торгівлю.

В Україні зараз вирішується майбутнє Європи. Давайте подбаємо про наше спільне майбутнє.

Будь ласка, допоможіть Україні! Донесіть до влади, до урядів ваших держав прохання зупинити Путіна!

Разом нам під силу зупинити терор та беззаконня.

З повагою та надією на розуміння Президент НПУ Володимир Марченко

 

 

 

 

 

 

Переглядів:
стрічка новин