Новини палати Новини міжнародного нотаріату

Спорт – це не просто фізичні вправи та змагання, це ще й потужний політичний інструмент.

Тому НПУ так багато уваги надає діяльності у спортивній сфері.

Комісія НПУ з розвитку спорту завжди тримала лідерську позицію, а з початку повномасштабної війни вже неодноразово довела, що репутація, напрацьована за усі минулі роки, дає свої плоди – зокрема, завдяки роботі Комісії з іноземними колегами до Благодійного фонду НПУ зібрано понад 1 млн грн.

І ось чергова показова подія.

Нещодавно в Іспанії відбувся перший в історії футбольний Турнір серед нотаріусів – 1st World Notary Football Championship, за підтримки МСЛН.

Участь в турнірі взяло 15 команд з різних країн.

Ukrainian Notary Team мала би теж бути присутньою, але зараз всі потрібні вдома, в Україні… Підготовлений комплект основної форми нашої команди було вирішено роздати командам нотаріусів, в знак поваги та вдячності за допомогу Україні та українським нотаріусам. На кожній футболці відображений один єдиний номер «24» – як символ 24 лютого.

Втім, один представник Ukrainian Notary Team все ж відвідав захід, це Олег Бобеляк, нотаріус зі Львова. Олег виступив з вітальним словом на церемонії відкриття Турніру, спілкувався з почесними гостями та учасниками, а також отримав символічні подарунки – футболки з підписами, які незабаром Комісія планує виставити на аукціон, і таким чином зібрати кошти до БФ НПУ (минулого року подібний аукціон був проведений на XXXV European Football Championship of Notaries).

Під час Турніру МСЛН провів ще й Міжнародну конференцію з питань нотаріальної діяльності, де виступили поважні спікери на різноманітні теми. Керівництво нотаріату Іспанії, МСЛН та всі спікери передали найщиріші вітання та слова підтримки президенту Нотаріальної палати України, членам Ради НПУ, нотаріусам України.

22 червня президент НПУ Володимир Марченко отримав лист із Нідерландів, від Президента Королівської асоціації нотаріусів пані Аннері Плоумен. Колега повідомила, що капітан нідерландської нотаріальної футбольної команди, нотаріус із Амстердама Аріф ван Рі, вражений від спілкування із нашим Олегом Бобеляком.

«Оскільки я зараз є членом Правління РНЄС, я маю вагомий вплив на формування порядку денного. Ми дбаємо про те, щоб Україна була на порядку денному на кожному засіданні Правління та Генеральної Асамблеї РНЄС. Співпраця з нотаріатами-членами РНЄС дозволяє нам надавати вам максимально можливу допомогу, якої ви потребуєте.

З боку нашої організації ми інформуємо наших голландських колег про ці зусилля і нещодавно опублікували статтю в нашому професійному журналі, для якої ми взяли інтерв’ю у вас та двох ваших колег. Звичайно ж, у статті згадується фонд «Порятунок нотаріусів та їхніх сімей», читачі перенаправляються на сайт help.npu.ua.

Запевняю вас, що ми твердо стоїмо з вами, вашою Палатою, вашими колегами та їхніми сім’ями, а також з Україною», – йдеться в листі.

Ось таку велику силу має спорт!

І навіть зараз, із обмеженими війною можливостями, ми продовжуємо розвивати спортивний напрямок, адже це впливає на загальне сприйняття нотаріату України у світі.

Війна торкнулась кожного члена Ukrainian Notary Team. У спортивній спільноті нотаріусів є ті, що служать в ЗСУ, ТРО, є постраждалі, вимушені переселенці. Учасники спортивного руху займаються благодійністю та волонтерством.

Нотаріуси України обов’язково повернуться на міжнародну спортивну арену з Перемогою!

Переглядів:
стрічка новин