Новини палати

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надало відповідь на звернення НПУ (https://npu.ua/news/spadnatot/) щодо оформлення спадкових прав на майно спадкодавця, останнім місцем проживання якого була тимчасово окупована територія.

«Мінреінтеграції відомо про наявність описаної в листі правової прогалини та про можливі негативні наслідки, пов’язані з відсутністю рішення Кабінету Міністрів України про визнання території тимчасово окупованою в розумінні Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

В рамках комплексного підходу до вирішення питань застосування Закону в умовах збройної агресії Російської Федерації, Мінреінтеграції націлене на розроблення найближчим часом проєкту постанови Кабінету Міністрів України, яка має вирішити ряд проблем, зокрема порушених у клопотанні.

Принагідно запевняємо, що позиція Нотаріальної палати України буде врахована при розробці відповідного нормативно-правового акта», – йдеться в листі Міністерства.

Комісія НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності здійснила Правовий аналіз законодавства щодо оформлення спадкових прав на майно спадкодавця, останнім місцем проживання якого була тимчасово окупована територія України, в аспекті змін, внесених Законом № 2764-IX: https://npu.ua/wp-content/uploads/2023/02/pa2764.pdf 

Переглядів:
стрічка новин