Новини палати

Нотаріальна палата України та компанія ТОВ «Софтіко ЮА» (Softico) за підтримки Комісії НПУ з питань інформатизації, цифрової трансформації та запобігання кіберзлочинності 01 листопада 2023 року уклали Меморандум,  метою якого є взаємодія та координація діяльності за напрямом впровадження сучасних інформаційних технологій у сфері кібербезпеки, створення захищеної та безпечної ІТ-інфраструктури та мінімізації ризиків кібератак на комп’ютери нотаріусів з урахуванням сучасних стандартів та підходів.

Softico – компанія з багаторічним успішним досвідом у сфері ІТ-дистриб’юції в України, яка пропонує рішення з інформаційної безпеки, постачання та ліцензування програмного забезпечення від світових лідерів, CAD-рішення, IT-сервіси з інтеграції та обслуговування. Softico – Genuine Partner in Ukraine Корпорації Microsoft. Продуктова лінійка Microsoft охоплює такі популярні продукти, як Windows і Office, без яких складно уявити функціонування будь-якого робочого місця нотаріуса. В продуктовому портфелі Softico представлено більш ніж 400 вендорів, серед яких Компанія Bitdefender.

Нотаріуси вже мали змогу взяти участь у тестуванні програмного продукту від BitDefender – GravityZone endpoint security business для захисту робочих комп’ютерів від комп’ютерних вірусів, шпигунів, шкідливого програмного забезпечення.

Антивірусні рішення від Bitdefender запобігають, виявляють і реагують на всі найновіші загрози, які можуть порушити інформаційну безпеку.

Ключовим напрямком взаємодії НПУ та Softico є захист професійних прав та інтересів нотаріусів від негативних процесів, які перешкоджають ефективному виконанню нотаріусами визначених чинним законодавством завдань та функцій, призводять до несанкціонованих втручань та зміни інформації, яка міститься в Єдиних та Державних реєстрах, інших інформаційних системах, базах даних, що використовуються нотаріусами при здійсненні нотаріальної діяльності, шляхом використання сучасних інструментів та ліцензійного програмного забезпечення, а також підвищенні кваліфікації ІТ-фахівців НПУ.

Слідкуйте за новинами НПУ щодо реалізації Меморандуму. Незабаром на нотаріусів чекають корисні інструменти для забезпечення захисту робочого місця. І вже традиційно всі інструменти пропонуватимуться виключно за рахунок членських внесків, без додаткових витрат кожного окремого нотаріуса. Також будуть надані детальні інструкції щодо отримання та реалізації пропонованих інструментів.

Переглядів:
стрічка новин