Новини палати

26-27 вересня 2024 року відбулася Міжпрофесійна конференція, організована Асоціацією сімейних медіаторів України (АСМУ) за результатами реалізації проекту «Шляхи до справедливості у вирішенні сімейних конфліктів: реалізація доступності та якості медіації», що здійснюється за підтримки USAID.

До учасників конференції з вітальним словом звернувся президент НПУ Володимир Марченко, спікером виступила голова Центру медіації НПУ Ірина Петрова.

Участь в заході взяли нотаріуси, судді та інші правники, представники Міністерства юстиції України та Міністерства соціальної політики України, Національної соціальної сервісної служби та служб у справах дітей та сім’ї, системи безоплатної правничої допомоги та сімейні медіатори.

Наразі держава активно працює над імплементацією в суспільстві медіаційної культури як способу позасудового врегулювання спору, аби медіація як соціальна послуга була доступною для кожного українця.

Вигоди сімейної медіації – у пріоритеті найкращі інтереси дитини, економія часу та коштів, розвантаження судової системи.

В рамках співпраці НПУ та АСМУ вже проведено декілька безкоштовних тренінгів, близько сотні нотаріусів підвищили комунікаційні навички та отримали soft skills.

Нотаріуси, які взяли участь у нещодавньому опитуванні, зазначили, що інструменти медіації позитивно впливають на професійну діяльність та особисте життя.

Переглядів:
стрічка новин