Новини відділень

На Рівненщині проведено загальні збори нотаріусів області та  захід з підвищення професійного рівня нотаріусів.

Головою Відділення Нотаріальної палати України в Рівненській області переобрано Інну Бернацьку.

«Нотаріальна спільнота Рівненщини довірила мені дбати про неї ще одну каденцію. Приємно, бо відчуваю підтримку людей та люблю свою справу. Тривожно, бо розумію виклики та обсяг завдань. Професійне самоврядування – це постійний рух вперед, щоденна кропітка праця, ідеї, цінності, і, безперечно, результат. Результат – сильний незалежний нотаріат, який буде здатним боротися за справжні закони, протидіяти рейдерським проявам, сказати «ні» будь-якому незаконному тиску, протягнути руку підтримки різним державним інституціям в час, коли Україна встає на ноги. І весь цей час емоційно та розумово бути поряд з людьми, які народжуються, одружуються, мігрують, набувають першу власність, створюють заводи, приватизують земельні ділянки, купують автівки, продають, купують, дарують, обмінюють…. і колись залишають після себе здобутки своїм спадкоємцям», – поділилися враженнями про збори Інна Бернацька.

На зборах обрано також правління у наступному складі: Попов Володимир Васильович, Матвійчук Віра Костянтинівна, Матвійчук Олександр Сергійович, Бенецька Руслана Богданівна, Онищук Даниїла Іванівна, Олинець Володимир Петрович, Олинець Ольга Володимирівна, Куц Іванна Вікторівна, Плетньов Володимир Олександрович, Матросова Андріана Миколаївна.

Членом Ревізійної комісії НПУ обрано Стафійчук Світлану Євгеніївну.

Також визначено делегатів на З’їзд нотаріусів України та вирішено ряд інших робочих питань.

Крім того, відбувся захід з підвищення професійного рівня, під час якого нотаріуси відпрацювали значну кількість питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень: одночасність, строки реєстрації, реєстрація заяв, сканування документів, формування рішень та заяв, перевірка правоздатності та дієздатності, перевірка повноважень представника, адміністративний збір, державна реєстрація обтяжень в результаті накладення та зняття нотаріусом заборони відчуження нерухомого майна, припинення іпотеки при видачі свідоцтва з прилюдних торгів, процедура державної реєстрації при посвідченні договору про визначення часток в спільній сумісній власності, реєстраційна справа, реєстр боржників, і численні нюанси державної реєстрації, змін у законодавстві та майбутніх змін.

Доповідачем виступила Тетяна Кучеренко, член Комісії НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності, член правління Відділення НПУ в Львівській області.

Розглянули ряд змін в законодавстві, що регулюють питання вчинення нотаріальних/реєстраційних дій, вдосконалення організації нотаріальної діяльності; особливості дотримання місця вчинення нотаріальних дій, викликів, строків, формування плати, встановлення особи, визначення обсягу цивільної дієздатності фізичних та юридичних осіб, перевірки повноважень представників та обсягу їх повноважень, зміни щодо документів для вчинення нотаріальних дій, зміни у діловодстві та тенденції спрощення, зміни у технічній інвентаризації об’єктів нерухомості та присвоєння адрес, відміна авторизованих майданчиків та новації оцінки, зміни в оренді державного та комунального майна інші питання.

Також відбулось знайомство нотаріальної спільноти Рівненщини з представниками юстиції Львівщини – Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів), що об’єднало Львівську, Рівненську та Волинську області. Участь у спільній нараді взяли начальник Управління нотаріату Мазур Р.В., заступник начальника Управління – начальник центрального відділу з питань нотаріату Крохмальний А.І., начальник Відділу з питань нотаріату Рівненщини Курсик Є.В.

Рівненщина працює, щоб бути гідним осередком нотаріату України.

Переглядів:
стрічка новин