Нотаріальна палата України 19 жовтня провела онлайн-марафон для нотаріусів міста Києва, які беруть участь у першому етапі запуску Єдиної державної електронної системи Е-нотаріату – накладення QR-кодів на нотаріальні документи.

У зв’язку із воєнним станом в березні 2022 року регулятором було прийнято термінові рішення – низку нотаріальних дій було дозволено вчиняти без використання спеціальних бланків. Це, в свою чергу, спростило можливість підробки документів. В якості запобіжника було прийнято рішення розробки функціоналу для накладення QR-кодів. Даний функціонал спершу буде тестуватися нотаріусами Києва, а в подальшому стане складовою Е-нотаріату та дозволить запобігати підробці нотаріальних документів.

Модерував захід президент НПУ Володимир Марченко.

Зі вступним словом виступив Сергій Орлов, заступник Міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Зоряна Стецюк, директор директорату реінжинірингу публічних послуг Міністерства цифрової трансформації України, представила відеопрезентацію щодо перевірки документів через застосунок Дія.

Перший віце-президент НПУ Олена Кирилюк зробила огляд типових питань щодо базових аспектів накладення QR-кодів на нотаріальні документи.

Про передумови виникнення необхідності додаткового захисту нотаріальних документів розповіла віце-президент НПУ Інна Бернацька.

Презентацію візуалізації системи зробила представник ДП НАІС Олена Ольховська.

В свою чергу, голова відділення НПУ в м. Києва Наталія Козаєва презентувала технічну підтримку в Telegram – чат-бот https://t.me/enotariat_test_bot 

Відеозапис марафону доступний за посиланням https://edu.npu.ua/courses/qr/

Переглядів:
стрічка новин