Новини палати

Нотаріальна палата України продовжує працювати на захист прав громадян, права власності, професійних прав нотаріусів. Для цього, зокрема, налагоджується співпраця та взаєморозуміння із судовими, прокурорськими та іншими правоохоронними органами.

Спільно визначити нагальні питання та донести нотаріальну аргументацію до влади, судів та правоохоронців допоміг захід, організований 15 січня відділенням НПУ в м. Києві.

23 січня НПУ уклала Меморандум про співробітництво із Тренінговим центром прокурорів України.

Меморандум підписали президент НПУ Володимир Марченко та директор Тренінгового центру Олеся Отраднова. Також в зустрічі взяли участь Перший віце-президент НПУ Олена Кирилюк та член Ради НПУ Каріна Дерун.

В межах співпраці заплановала спільна робота при розробці аналітичних та практичних матеріалів, програм, при проведенні навчальних заходів для працівників органів прокуратури та кримінальної юстиції, експертна підтримка з боку НПУ тощо.

Залучення представників нотаріальної спільноти до підвищення професійного рівня представників інших юридичних професій – це можливість аргументовано донести позицію нотаріату, гарантувати збереження нотаріальної таємниці та поліпшити виконання законів в державі.

Основна мета – дотримання Конституції України, КПК, Закону «Про нотаріат», зокрема, ст. 8, ст. 8-1 щодо законного проведення обшуків, виїмки, вилучення реєстрів та документів, печаток тощо.

Також важливо, щоб правоохоронці та загалом суспільство адекватно розуміли суть та цінність нотаріального архіву. А саме, що архів – власність держави, і зберегти його (особливо у наш складний воєнний час) – спільна мета, адже це не просто папери, у кожному правовстановлюючому документі – долі людей.

Переглядів:
стрічка новин