Новини палати

Президент Нотаріальної палати України розпочав серію робочих зустрічей із державними нотаріусами та керівництвом державних нотаріальних контор.

18 квітня 2019 року Володимир Марченко та голова відділення НПУ в м. Києві Наталія Козаєва відвідали Шістнадцяту, Десяту та Сьому київські державні нотаріальні контори.

Під час візитів піднімалися питання захисту професійних прав, соціального захисту нотаріусів (зокрема, державних), матеріально-технічного забезпечення ДНК, посилення авторитету професії.

Обговорили також ситуацію, що склалась із кадровим забезпеченням ДНК та оплатою праці державних нотаріусів. Володимир Марченко наголосив, що передумовою подолання кадрового дефіциту в ДНК є збільшення розміру посадових окладів державних нотаріусів, і пропозиції щодо підвищення окладів держнотаріусів вже направлені НПУ до Мін’юсту.

«Державні нотаріальні контори виконують надважливу соціальну функцію у державі, адже здебільшого саме до них за вчиненням нотаріальних дій звертаються малозабезпечені верстви населення», – зазначив президент НПУ.

Робочі зустрічі в ДНК продовжаться з метою ретельного вивчення проблем державного нотаріату та напрацювання оптимальних механізмів їх вирішення. Разом ми єдина команда!

Переглядів:
стрічка новин