Новини палати

Віце-президент Нотаріальної палати України Олена Кирилюк та член Ради НПУ Юрій Бадахов 10 жовтня взяли участь в круглому столі на тему «Протидія рейдерству. Нові завдання, нові виклики для держави», організованому ГО «Центр антирейдерських Ініціатив».

Олена Кирилюк розповіла про позитивні ініціативи НПУ, закладені в Закон про внесення змін щодо захисту права власності (законопроект № 1056-1), а також про необхідні антирейдерські механізми які, на жаль, не увійшли до кінцевого тексту Закону, зокрема, запровадження єдиного циклу нотаріального посвідчення договорів відчуження корпоративних прав та державної реєстрації, заходи кібербезпеки.

Також віце-президент НПУ розказала про законодавчу ініціативу НПУ щодо передачі судам повноважень «антирейдерської комісії» за окремою спрощеною пришвидшеною процедурою.

Цілком підтримав ініціативи НПУ голова Ради суддів України, суддя Верховного Суду Олег Ткачук, який зауважив  на доцільності передачі повноважень комісії судам.

Директор Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Владислав Власюк доповів про напрямки роботи Мін’юсту в цьому напрямку.

Адвокат ЮФ «Волхв» Віктор Дубовик виступив з презентацією узагальнення судової практики у сфері оскарження рішень комісії та наголосив на необхідності при наявності спору про право звертатися до суду.

Директор ГО «Бізнес Варта» Ольга Матвіїва та адвокат Андрій Наход поділилися своєю практикою боротьби з рейдерством та наголосили на необхідності персональної відповідальності посадовців, які беруть участь у незаконних схемах.

Підсумовуючи результати обговорення, голова ГО «Центр антирейдерських Ініціатив» Дмитро Йовдій висловив сподівання щодо подальшого впровадження в життя антирейдерських механізмів та чіткого врегулювання повноважень комісії з подальшою передачею її повноважень судам.

 

Переглядів:
стрічка новин