Новини палати

Президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко 18 липня взяв участь в семінарі, організованому представництвом Світового банку в Україні, щодо опитування з питань правосуддя.

Світовий банк спільно з Європейською Комісією впроваджує регіональне багатостороннє дослідження правосуддя в Україні та інших країнах Східного партнерства. Таке дослідження надасть корисну інформацію про уявлення та досвід української системи правосуддя, сприятиме зусиллям з реформування та модернізації судової системи в Україні. Для того, щоб опитування було максимально корисним, Світовий банк та ЄС розраховують на широку участь правників та користувачів суду.

Семінар був організований з метою ознайомлення цільових груп з опитуванням та обговорення питань, які можуть бути включені в опитування.

«Нотаріальна діяльність, як і судова система, має на меті забезпечення захисту прав громадян і юридичних осіб, – зазначив Володимир Марченко. – І суддя, і нотаріус діють від імені держави. Разом з тим, нотаріат здійснює функцію превентивного правосуддя, сприяє значному зниженню навантаження на судову систему».

Переглядів:
стрічка новин