Новини палати Новини міжнародного нотаріату

Збірна команда нотаріусів України взяла участь у традиційному міжнародному спортивному заході – XVIII Olimpiada notarialna, яка відбулася в місті Новий Тарг (Польща) на початку червня цього року.

Зважаючи на війну в Україні, місія нашої збірної була не лише спортивна, а й наповнена більш широкими, важливими сенсами.

Зауважимо, що на заклик НПУ Польща заблокувала участь в олімпіаді нотаріусів з рф та білорусі.

Український нотаріат представляли: Олена Верповська (Київ), Олена Стрельченко (Київ), Ольга Прокоф’єва (Чернігів), Вікторія Тарасенко (Київська обл.), Володимир Коваленко (Чернігів), Олександр Оксентюк (помічник нотаріуса, Київ), Олена Бірюкова (Чернігів), Ольга Баршацька (Київська обл.), Руслана Ричок (Київ), Світлана Процюк (помічник нотаріуса, Запоріжжя), Сергій Матвієнко (Чернігів), Тетяна Марчук (Київська обл.).

Польща зустріла українців надзвичайно гостинно, також протягом змагань постійно відчувалася потужна підтримка з боку колег із різних країн.

РЕЗУЛЬТАТИ:

?Золото (шахи) – Світлана Процюк;

?Золото (перетягування канату) – Матвієнко Сергій, Верповська Олена, Прокоф’єва Ольга, Оксентюк Олександр, Коваленко Володимир;

? Срібло (гантелі) – Ольга Прокоф‘єва;

?Срібло (настільний теніс) – Руслана Ричок;

?Срібло (стрибки у висоту) – Ольга Баршацька;

?Срібло (великий теніс) – Олександр Оксентюк;

? Бронза (біг 100 м) – Олена Верповська;

?Бронза (штовхання ядра) – Сергій Матвієнко;

?Бронза (стрибки у довжину) – Вікторія Тарасенко;

?Бронза (великий теніс) – Володимир Коваленко.

Емоціями після змагань поділилися Олена Верповська, секретар Комісії НПУ з розвитку спорту, приватний нотаріус Київського МНО:

«Зараз час непростих рішень… Саме одне з таких рішень – чи брати участь у змаганнях  серед нотаріусів Європи – приймали і члени Комісії НПУ з розвитку спорту (планове засідання котрої так і не відбулося 25 лютого, але відбулося 12 травня), і я особисто (оскільки незмінний капітан Анатолій Поліщук позбавлений можливості цього року очолити спортсменів-нотаріусів), і ще 11 членів цьогорічної збірної нотаріусів України, розкидані по всьому світу.

Зазвичай ми формуємо склад команди вже на початку березня. Кожен посилено готується, тренується, налаштовується — бо кожен має принести свою перемогу в загальнокомандний залік. Саме тому ми стільки раз поспіль привозили до України переможне перше місце. Але цього року – все інакше…

Місія нашої команди цього року була також зовсім іншою – не здобути переможне перше місце, ні. Кожен з нас чітко усвідомлював: ми маємо донести всім учасникам правду про те, що зараз відбувається в Україні, в нотаріаті, а також подякувати народу Польщі та кожному колезі за ту допомогу, яку ми отримуємо від них з першого дня війни.

Обличчя команди було жіноче, але чоловічу частину збірної гідно представили три чоловіки.

Я вперше з 24 лютого поїхала з дому – хвилювання було неймовірним: за дорогу, команду, за те, чи вийде замінити капітана хоча б частково… Дивно, але вже з перших хвилин, коли ступаєш на польську землю, відчувається підтримка. Всюди!

Зустріч із кожним учасником збірної викликала сльози, особливо тих, хто зараз живе за кордоном. Розповідь кожного – ціла історія… На жаль, не дуже весела. Але всі ми так раді були бачити один одного, що вже відчували себе переможцями.

Цього року, крім дев’яти польських команд, були колеги з Чехії, Словаччини, Болгарії та Угорщини, і від кожної команди ми чули слова підтримки на кожному кроці. І якщо польським колегам не потрібно було нічого розповідати – вони все знають про нашу біду у подробицях, то команди з інших країн задавали багато питань.

Найбільше мене вразив наш чеський колега — нотаріус із Праги, який дуже чекав Івана Усіка, оскільки щороку вони зустрічаються на стрибках у висоту та довжину, та щоразу на майданчиках розгорається запекла битва за кожен сантиметр результату. Іван не приїхав, але прислав фото та відео переможцю. У формі, зі зброєю… Коли я згадую сльози на очах чеського колеги, розумію – поїхали ми недарма.

Творчий конкурс цього року давався непросто. Наша вокалістка – Олена Бірюкова, нотаріус із Чернігова, залишилися без домівки, її донька зараз в іншій країні. Олена мала співати про війну і їй було дуже складно. Але ми мали донести свої почуття зі сцени. Завдяки хореографії Ольги Баршацької, нотаріуса з Київської області,  яка вийшла на сцену у вишиванці, номер вийшов досить потужним. Вразило й те, що дві польські команди присвятили свої виступи Україні. Звичайно, ми аплодували їм стоячи.

Протягом усіх змагань кожен член команди викладався на повну. І додому нагороди повезли усі члени команди! Наш творчий номер отримав окрему номінацію, а нашу невеличку команду нагородили кубком «Чесної гри».

У вечір нагородження ми подарували кожній польській команді футболку, на якій зображені польська та українські жінки із надписом польською мовою «Не плач, сестро, я завжди буду на твоєму боці». Це викликало сльози і у них, і у нас. Ми дякували братам та сестрам полякам за все, що вони для нас роблять, та, впевнені, ще зроблять. Польські колеги, в свою чергу, запевнили нас, що готові бути поряд завжди.

Підсумовуючи результати нашої участі у Olimpiada notarialna 2022, хочу подякувати організаторам за щирий та гостинний прийом, кожному члену команди за віддану працю, а кожному, хто за нас вболівав, сказати, що це дуже відчувалося та допомагало!».

НПУ дякує організаторам Олімпіади за теплий прийом, а кожному члену української збірної нотаріусів – за достойну презентацію нотаріату України на міжнародній спортивній арені!

 

Переглядів:
стрічка новин