Новини палати

21 листопада 2023 року Перший віце-президент Нотаріальної палати України Олена Кирилюк взяла участь у конференції «Відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок війни», організатором якої виступила Юридична практика.

Учасниками заходу були судді ВС, представники Мін’юсту, АРМА, Офісу Генпрокурора, науковці, адвокати.

Олена Кирилюк зазначила, що відшкодування шкоди, заподіяної війною, – складний і довгий процес. Нотаріуси вже зараз на багатьох етапах залучені державою у велику кількість етапів внутрішньодержавних компенсаційних механізмів.

Дуже важливим є вивчення судової практики в механізмах відшкодування, задля убезпечення постраждалих від нових судових спорів і напрацювання безспірних механізмів.

Найближчим часом має запрацювати новий для нотаріусів функціонал в Реєстрі знищеного та пошкодженого майна – для придбання нерухомого майна за рахунок житлових сертифікатів та подання через нотаріуса заяв на відшкодування шкоди за знищене майно.

НПУ активно залучена в роботу над компенсаційними механізмами, з метою подальшої дієвої допомоги з боку нотаріусів громадянам та бізнесу в подоланні наслідків війни.

Переглядів:
стрічка новин