Новини палати

Міністерство юстиції України 18 грудня 2019 року відкрило Офіс протидії рейдерству, який створено тимчасово, для допомоги постраждалим від незаконних дій державних реєстраторів, а також для розробки нової стратегії вдосконалення системи державної реєстрації.

У відкритті взяли участь також представники Нотаріальної палати України – президент НПУ Володимир Марченко, голова відділення НПУ в м. Києві, член Ради НПУ Наталія Козаєва, заступник голови відділення НПУ в м. Києві Вікторія Бабенко, члена правління відділення НПУ в м. Києві Олена Верповська.

«Протидія рейдерству в сфері державної реєстрації – один із основних напрямів, над яким останніми роками працює Нотаріальна палата України, тому ми позитивно оцінюємо такі нещодавні зміни, як оновлення законодавства про захист власності, закриття КП, впровадження нових технологій кіберзахисту робочого місця реєстратора тощо. Сподіваємося, що Офіс виконає свою функцію на перехідному етапі та вже до кінця наступного року його існування стане не потрібне, адже ситуація у сфері держреєстрації суттєво поліпшиться», – зазначив Володимир Марченко.

«Переконані, що найстрашнішим ворогом для власників майна та бізнесу залишається не виконавець, а замовник рейдерських дій в державних реєстрах. Нашим основним завданням на майбутнє є створення досконалої та безпечної системи функціонування державних реєстрів. На сьогодні ж маємо забезпечити оперативний механізм повернення прав на нерухоме майно та бізнес законному власнику, адже рейдер не замовлятиме злочинних дій, усвідомлюючи, що така дія приречена на швидке знищення», – розповіла заступник Міністра юстиції Ольга Оніщук.

В офісі протидії рейдерству громадяни можуть подати скаргу на дії державного реєстратора чи доповнення до неї; отримати безкоштовну консультацію; отримати відповідь на гарячій лінії щодо стадії розгляду скарги; відвідати засідання Комісії з розгляду скарг, яке відбувається прозоро та відкрито; переглянути трансляцію відкритої частини засідання Комісії в зручному холі офісу.

Адреса Офісу протидії рейдерству: м. Київ, вул. Сверстюка, 15; тел. 044-237-09-96.

Переглядів:
стрічка новин