Новини палати

18 липня 2019 року в м. Київ укладено Меморандум про співробітництво між Нотаріальною палатою України та Національною асоціацією адвокатів України. Документ підписали президент НПУ Володимир Марченко та голова НААУ Лідія Ізовітова.

Метою Меморандуму є здійснення наукової діяльності та сприяння розвитку сімейного права, забезпечення ефективного захисту прав суб’єктів сімейних правовідносин.

Співпраця НПУ та НААУ буде здійснюватися  у формі підготовки та реалізації спільних заходів, проектів і програм, зокрема:

– проведення спільних заходів (круглих столів, семінарів, конференцій, форумів тощо);

– участь у розробці проектів нормативно-правових актів у сфері сімейного права, спрямованих на оптимізацію захисту прав суб’єктів сімейних правовідносин;

– участь в наукових, дослідницьких та інших програмах і проектах, спрямованих на розвиток сімейного права;

– спільна підготовка аналітичних та методичних матеріалів тощо.

«Нотаріуси реалізують важливу соціальну місію у сфері сімейних правовідносин, адже здійснюють відповідні правочини, надаючи фактам сили, а також дуже часто виконують функцію медіації, – зазначив Володимир Марченко. – Співпраця самоврядних організацій нотаріату та адвокатури сприятиме ще більшому об’єднанню професійних правничих спільнот та захисту прав громадян».

.

 

 

Переглядів:
стрічка новин