Новини палати

3 квітня 2018 року підписано Договір про співробітництво між Київським національним торговельно-економічним університетом та Нотаріальною палатою України – з метою розширення та поглиблення наукової, освітньої та практичної діяльності. Документ підписали президент НПУ Володимир Марченко і ректор КНТЕУ Анатолій Мазаракі.

Співпрацю НПУ та КНТЕУ заплановано здійснювати за напрямками сприяння інформаційному обміну, проведення спільних наукових досліджень, підвищення кваліфікації, організації різноманітних заходів, участі членів НПУ у навчальному процесі КНТЕУ, проходження практики студентами КНТЕУ у НПУ тощо.

Під час церемонії підписання договору, у якій також взяли участь член Ради НПУ Наталія Козаєва, представники ректорату КНТЕУ, сторони обговорили аспекти співробітництва, актуальне значення та перспективи розвитку професії нотаріуса. Зокрема, Володимир Марченко розповів про особливості українського нотаріату, допуску до професії, акцентувавши на важливості знань психології у роботі нотаріуса, на рівні з набутим практичним досвідом. Одна із основних місій нотаріату – не допустити судового розгляду у майбутньому, а отже, розвантажити судову систему, звернув увагу президент НПУ.

«В Україні дуже велика кількість нотаріусів, і цю кількість ми прагнемо перетворити на якість, працюючи на підвищення професіоналізму нотаріусів, ініціюючи законодавчі зміни щодо розширення функцій нотаріату», – зазначив Володимир Марченко.

Переглядів:
стрічка новин