Новини палати

Президент Нотаріальної палати України під час робочого візиту 22 березня 2019 року у м. Кропивницький також відвідав Державний нотаріальний архів Кіровоградської області, який є  складовою частиною  Національного архівного фонду і здійснює тимчасове зберігання нотаріальних документів.

Вказаний архів орендує приміщення за адресою м. Кропивницький, вул. В. Чорновола, 1-г. На жаль, умови зберігання документів нотаріального діловодства  у  даному приміщенні викликають глибоке занепокоєння.

Про це йдеться у листі президента НПУ до начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Вадима Гуцула.

Всупереч вимогам Положення про умови зберігання документів Національного архівного фонду (затвердженого наказом  Міністерства юстиції України  № 296/5  від 02.03.2015) та  Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях (затверджених наказом  Міністерства юстиції  України № 1000/5 від 18.06.2015) приміщення державного нотаріального архіву Кіровоградської області не пристосоване для нормального функціонування та забезпечення тривалого збереження документів нотаріального діловодства.

В листі висловлено прохання надати вичерпну інформацію про наявність та кількість звернень ГТУЮ у  Кіровоградській області до компетентних органів протягом останніх п’яти років щодо вирішення питання  щодо створення умов та забезпечення належного функціонування Державного нотаріального архіву  у  Кіровоградській області.

Окрім того, листи з приводу отримання інформації щодо створення умов для належного зберігання архівних документів нотаріального діловодства архіву Кіровоградської області НПУ направила іншим компетентним органам.

Переглядів:
стрічка новин