Новини палати

Представники Нотаріальної палати України на запрошення ЦНАП м. Києва 30 листопада взяли участь у заході щодо надання методичної допомоги при вчиненні нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування.

Відкрив захід президент НПУ Володимир Марченко, із доповіддю виступила Перший віце-президент НПУ Олена Кирилюк, також в заході взяли участь голова відділення НПУ в Чернігівській області Володимир Коваленко, голова відділення НПУ в Запорізькій області Людмила Масловець та голова відділення НПУ в Закарпатській області Олександр Парамонов.

Олена Кирилюк в ході свого виступу наголосила на відмінностях між адміністративними послугами та нотаріальними діями, необхідності забезпечення дотримання нотаріальної таємниці при вчиненні нотаріальних дій посадовими особами ОМС в приміщеннях ЦНАП, важливості дотримання правил архівування та зберігання нотаріальних документів.

Також доповідач звернула увагу на дискусійне питання можливості посвідчення заповітів та довіреностей посадовими особами ОМС в населених пунктах, які входять до округів, на території яких є нотаріуси.

Серед іншого, піднімалося питання відповідності осіб, яким будуть делегуватися такі повноваження, вимогам ст. 3 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», питання контролю за дотриманням законодавства при вчиненні нотаріальних дій посадовими особами ОМС, а також розглянуто інші питання.

НПУ завжди готова ділитися досвідом та надавати методичну допомогу, співпрацювати із органами місцевого самоврядування задля якнайкращого захисту прав та законних інтересів громадян.

Переглядів:
стрічка новин