Новини палати

Сьогодні, 19 квітня 2024 року, ДП «НАІС» повідомило про збільшення вартості спеціальних бланків нотаріальних документів з 22 квітня 2024 року.

У інформаційному повідомленні зазначено, що приватні нотаріуси зможуть отримати бланки за попередньою ціною (25,50 грн) виключно за умов, якщо:
– попередня оплата за бланки надійде на рахунок ДП «НАІС» до 21.04.2024 (включно);
– замовлення стосовно постачання оплачених бланків отримане ДП «НАІС» одним із способів, передбачених відповідним договором до 21.04.2024 (включно).

Втім, інформацію про підвищення ціни на бланки оприлюднено в останній робочий день тижня, що істотно ускладнює можливості для виконання вказаних умов щодо замовлення нотаріусами бланків за попередньою ціною.

Оскільки договором постачання (п. 4.6.) в редакції від 19.09.2022 не визначено строків для розміщення інформації про зміну ціни бланків, на вказані положення поширюються загальні положення цивільного законодавства про справедливість, добросовісність та розумність (ст. 3 ЦК). Тобто відповідна інформація повинна оприлюднюватись у розумні строки.

Тому Нотаріальна палата України звернулася до ДП «НАІС» із проханням продовжити строк для замовлення бланків за попередньою ціною на один тиждень.

https://npu.ua/wp-content/uploads/2024/04/nais1904.pdf

Крім того, у подальшому НПУ просить інформувати нотаріусів про зміну ціни бланків заздалегідь, принаймні за 10 днів до дати, з якої підвищується ціна на бланки.

Сподіваємось на розуміння цієї ситуації та важливість її належного врегулювання для нотаріусів.

Переглядів:
стрічка новин