Новини палати

 

Представники Нотаріальної палати України долучилися до організованого Міністерством закордонних справ навчання для працівників консульств, які будуть відряджатися за кордон.

У відкритті заходу взяли участь президент НПУ Володимир Марченко та віце-президент НПУ, голова Комісії НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності Інна Бернацька. Безпосередньо до проведення навчання долучилися члени Комісії.

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Юлія Петутіна у своїй доповіді висвітлила загальні питання вчинення нотаріальних дій. Про особливості посвідчення довіреностей розповіла приватний нотаріус Білоцерківського міського нотаріального округу Оксана Величко. Завтра відбудеться другий етап навчання, під час якого очікується доповідь завідувача Шістнадцятої київської державної нотаріальної контори Марії Шапченко – щодо нюансів спадкування.

Комісія НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності вже тривалий час співпрацює з МЗС у напрямку консультування, тепер долучилася до практичного навчання та планує продовжувати тісну взаємодію.

«Наша спільна мета – допомога у цей непростий час громадянам України, які виїхали за кордон, захист їх прав. Ми розуміємо, що консульства наразі працюють в умовах незвично великого навантаження та законодавчих змін. НПУ продовжить надавати допомогу, щоб зросла швидкість та якість вчинення нотаріальних дій», – зазначив президент НПУ Володимир Марченко.

Переглядів:
стрічка новин