Новини палати

28 серпня відбулася робоча зустріч президента Нотаріальної палати України Володимира Марченка та заступника Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольги Оніщук.

Під час зустрічі обговорювалися результати і перспективи ефективної співпраці, налагодженої між НПУ та Міністерством юстиції України.

НПУ та Мін’юст конструктивно взаємодіють у сфері законопроектної роботи та підготовки інших нормативно-правових документів щодо нотаріальної діяльності й державної реєстрації. Поліпшилося надання нотаріусам методологічної допомоги, зокрема в контексті формування єдиної нотаріальної практики. Також варто відзначити суттєве покращення взаємодії нотаріату та управлінь юстиції.

«Наразі НПУ можна назвати зразковою організацією професійного самоврядування, і такій організації варто отримати ширші повноваження, адже це піде на користь не лише нотаріусам, а й громадянам України, права яких відповідально захищає нотаріат», – зазначила Ольга Оніщук.

«Напередодні Дня нотаріату сьогоднішня зустріч дозволила «звірити годинники» позитивних надбань та запланувати подальші кроки у напрямку розвитку нотаріальної діяльності», – резюмував Володимир Марченко.

Переглядів:
стрічка новин