Новини палати

У Міністерстві юстиції України 17 грудня 2019 року відбулася робоча зустріч із представниками Нотаріальної палати України.

В зустрічі взяли участь Міністр юстиції України Денис Малюська, заступник Міністра з питань державної реєстрації Ольга Оніщук, президент НПУ Володимир Марченко, віце-президент НПУ Олена Кирилюк, приватні нотаріуси Тамара Крючкова та Ірина Петрова.

Обговорювалися питання реалізації реформи нотаріату України за стандартами ЄС, що дозволить забезпечити доступність нотаріальних дій, подолати корупцію у сфері юстиції, розвантажити суди, економити час та кошти громадян і бізнесу, державний бюджет.

Базою реформування є перехід нотаріату на саморегулювання, яке забезпечить доступність нотаріату у кожному віддаленому окрузі за рахунок НПУ, дозволить саморегулюванню контролювати якість нотаріальних дій, гарантувати постійне підвищення професійного рівня нотаріусів. Саморегулювання – це також дієвий захист соціально незахищених громадян (пільги інвалідам, учасникам АТО тощо), звільнення державного бюджету від витрат на пільгові категорії громадян за рахунок віднесення їх на витрати нотаріуса.

Також в ході зустрічі було підписано Меморандум між Мін’юстом та НПУ про співпрацю щодо створення електронної системи нотаріату. В рамках запровадження Е-нотаріату планується створення на базі НПУ інформаційної електронної системи нотаріату (DGTL-робоче місце нотаріуса).

Конструктивна співпраця Нотаріальної палати України та Міністерства юстиції України триває.

 

Переглядів:
стрічка новин