Новини палати

Нотаріальна палата України продовжує відігравати активну роль у реформуванні сфери юстиції України. 30 травня 2018 року президент НПУ Володимир Марченко взяв участь у зустрічі, присвяченій обговоренню Звіту щодо реалізації Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів у 2017 році.

Зустріч відбулася під егідою Ради з питань судової реформи та за підтримки Проекту ЄC «Право-Justice», за участі представників Міністерства юстиції України, Вищої ради правосуддя, інших інституцій сектору юстиції та міжнародних партнерів.

Експерти обмінялися думками та досвідом, вирішили докладати спільні зусилля задля використання єдиних підходів до впровадження Стратегії. Керівник Проекту ЄС «Право-Justice» Довидас Віткаускас зазначив, що український сектор юстиції вже переходить до якісного рівня координації політики. Також експерти «Право-Justice» презентували інструмент моніторингу виконання Плану дій, який був розроблений Проектом.

Зазначимо, що в рамках Проекту «Pravo-Justice» запланована реалізація низки заходів щодо реформування та балансування регуляторних функцій Міністерства юстиції України, розвитку електронної юстиції, посилення ролі саморегулівних організацій адвокатів, приватних виконавців, нотаріусів і т.д. НПУ бере участь в роботі Проекту та готова надавати потужну підтримку, ділитися знаннями та навичками для найкращого реформування сфери юстиції в Україні.

Переглядів:
стрічка новин