Новини палати

Нотаріальна палата України надаватиме допомогу працівникам консульських установ України – з метою збільшення швидкості вчинення нотаріальних дій для громадян України, які перебувають за кордоном та звертаються у консульства.

Про це йшлося на робочій зустрічі, організованій за результатом звернення НПУ (https://npu.ua/news/mzs/), в якій взяли участь президент НПУ Володимир Марченко, директор Департаменту нотаріату Міністерства юстиції України Віра Бондаренко, директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Роман Горяйнов, начальник відділу апостилю, нотаріату та витребування Управління консульських послуг Департаменту консульської служби МЗС Галина Носок.

Вирішено створити спільну робочу групу для опрацювання актуальних питань вчинення нотаріальних дій консульствами, в найкоротші строки розглянути можливість підключення консульських установ до ДРАЦС та реєстру довіреностей.

Також заплановано проведення Нотаріальною палатою навчального вебінару для працівників консульств щодо особливостей вчинення нотаріальних дій під час воєнного стану.

НПУ надасть методичну допомогу та інформаційні матеріали для консульств, які наразі працюють в умовах незвично великого навантаження, змін нормативно-правової бази.

Опрацьовується і питання створення гарячої лінії НПУ та МЗС – для оперативного врегулювання проблемних питань.

Окрім того, учасники зустрічі обговорили можливість вирішення кадрових питань, аби поліпшити швидкість та якість вчинення нотаріальних дій для громадян України, які перебувають за кордоном.

Переглядів:
стрічка новин