Новини відділень

Відділення Нотаріальної палати України у Волинській області 7 листопада, в день пам’яті святих мучеників Маркіяна та Мартирія, покровителів нотаріату, організувало неформальний захід «Нотаріуси про духовність».

Захід розпочався із подячного молебня в храмі Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря.

«В цей день, ми говоритимемо не про зміни в законодавстві та практику їх застосування, а про духовність. Адже не завжди легко в ході робочих буднів і турбот знайти час на такі роздуми і розмови», – зазначила модератор заходу, приватний нотаріус Тетяна Валянська.

Голова відділення НПУ Надія Кузьміч наголосила, що професія нотаріуса є непростою, адже крім професійних знань, нотаріус має володіти й знаннями психолога, а іноді навіть бути, немов священник, адже люди розповідають таємниці, які нотаріус зобов’язаний зберегти, допомогти порадою знайти вихід з даної ситуації.

Про духовні цінності із нотаріусами спілкувалися Архімандрит Константин (Марченко), а також психолог Дарина Самолюк.

Окрім того, під час заходу було підписано Меморандум про співробітництво між відділенням НПУ у Волинській області та Волинським національним університетом імені Лесі Українки.

Метою Меморандуму є співпраця та взаємний обмін інформацією і досвідом в межах відповідних функцій і повноважень сторін, здійснення освітньої, наукової, методичної та практичної діяльності у сфері розвитку нотаріату та юридичної освіти, популяризації юридичної професії, сприяння забезпеченню верховенства права, захисту прав і свобод людини та громадянина на основі рівноправності, взаємної вигоди дотримання загальноприйнятих норм і принципів.

З вітальним словом до присутніх звернулася Ольга Семенюк, заступниця начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів), та подякувала нотаріальній спільноті за віддану працю, зазначивши, що нотаріус відіграє важливу роль у суспільстві.

Урочисту атмосферу заходу допомогли створити музиканти, вихованці творчої студії.

Відділення планує і надалі організовувати комунікативні івенти для нотаріальної спільноти Волині.

 

Переглядів:
стрічка новин