Новини палати

Приватний нотаріус Броварського районного нотаріального округу Аліна Гамзатова та приватний нотаріус Вишгородського районного нотаріального округу Світлана Бандура 6 травня 2019 року зустрілися зі студентами спеціалізації «Нотаріат», а також викладачами Кафедри нотаріального та виконавчого процесу і адвокатури юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Захід відкрила лектор навчальної дисципліни «Нотаріальний процес», д.ю.н., професор Світлана Фурса, яка зазначила, що одним із напрямів співробітництва між Нотаріальною палатою України та кафедрою є навчально-методична робота з метою наближення навчального процесу до практичної діяльності нотаріусів.

У своїй доповіді Аліна Гамзатова висвітлила особливості українського нотаріату як яскравого представника Міжнародного союзу нотаріату. Також нотаріус зробила акцент на етичних аспектах та значимості професії нотаріуса для суспільства, насамперед, в сфері захисту прав людини. Нагадаємо, що Аліна Гамзатова представлятиме національну доповідь від України на 29-му Конгресі МСЛН.

Про автономію волі в нотаріальному процесі розповіла Світлана Бандура, яка була слухачем Університету МСЛН в м. Римі. Доповідь стосувалась значення автономії волі при вчиненні та нотаріальному посвідченні правочинів, міжнародно-правовий аспект  цього питання.

Зустріч із нотаріусами було організовано з метою поглибленого вивчення студентами дисциплін «Міжнародний нотаріальний процес», «Нотаріальний процес», «Нотаріат України». Представники НПУ розповіли про особливості нотаріальної практики, відповіли на запитання студентів та викладачів про специфіку вчинення деяких нотаріальних дій. Захід відбувся у дружній робочій атмосфері та засвідчив необхідність подальшої співпраці науковців із практиками.

Переглядів:
стрічка новин