Новини відділень

1 липня 2019 року члени правління відділення НПУ в Харківській області Олена Чуєва, Інна Тихонова, Оксана Лещенко та Віра Лантьєва провели семінар для голів сільських/селищних рад на тему «Порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування».

Захід відбувся у м. Дергачі, в приміщенні райдержадміністрації Дергачівського району, за сприяння голови РДА та за участю приватного нотаріуса Дергачівського району Тетяни Арнаутової.

Нотаріуси роз’яснили правові підстави для вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування, норми законодавства відносно правильності оформлення спадщини, посвідчення заповіту.

Найбільш болючим стало питання голів селищ міського типу про неможливість вчинення посадовими особами смт нотаріальних дій відповідно до статті 37 Закону України «Про нотаріат». Зокрема, голова смт Вільшани звернувся до представників нотаріальної спільноти із проханням підготувати проект письмової відповіді про неможливість вчинення нотаріальних дій посадовими особами смт, інші голови смт виказали сподівання на вирішення цього питання на законодавчому рівні.

Загалом, зустріч пройшла в дружній та теплій атмосфері і закінчилась на позитивній ноті.

 

Переглядів:
стрічка новин