Новини відділень

В рамках реалізації проекту «Нотаріат обличчям до села» обласні відділення Нотаріальної палати України проводять безкоштовні виїзні консультації для мешканців сільських населених пунктів.

Київська область

Продовжуються консультації селян на Київщині. Зокрема, 29 жовтня державним нотаріусом Баришівського районного нотаріального округу Наталією Малиновською та приватним нотаріусом цього округу Надією Поздняковою в селах Селище та Гостролуччя були проведені зустрічі з сільським населенням, надані відповіді на актуальні питання.

30 жовтня відбулась робоча зустріч голови відділення НПУ в Київській області, приватного нотаріуса Білоцерківського районного нотаріального округу Каріни Дерун, та приватного нотаріуса Білоцерківського міського нотаріального округу Оксани Величко з головами сільських рад Білоцерківського району.

Приватним нотаріусом Вишгородського районного нотаріального округу Олександром Шостаком 31 жовтня було здійснено виїзний прийом громадян в с. Козаровичі та надано безкоштовні консультації жителям цього села.

В свою чергу, приватні нотаріуси Вишгородського районного нотаріального округу Тетяна Єременко та  Світлана Бандура безкоштовно проконсультувати громадян в с. Синяк.

Кіровоградська область

Нотаріуси Кіровоградщини також організували безкоштовні консультації для громадян, що проживають в сільських населених пунктах. На сьогоднішній день склали графіки прийому та працюють по них нотаріуси Благовіщенського, Світловодського, Новомиргородського, Новоархангельського, Олександрівського і Кіровоградського районних нотаріальних округів.

Проведений прийом громадян у Синківській, Вільхівській, Грушківській, Лозуватській, Новоселецькій, Богданівській сільських радах Благовіщенського району; Глинській, Іванівській сільських радах Світловодського району; Оситнязькій сільській раді і Капітанівській селищній раді Новомиргородського району; Михайлівській сільській раді Олександрівського району.

6 листопада приватний нотаріус Маловисківського районного нотаріального округу Маргарита Залєсна здійснила виїзд у село Олександрівка Маловисківського району та безкоштовно проконсультувала громадян. Селян найбільше цікавили  питання оформлення спадщини та заповітів.

Вінницька область

У Вінницькій області нотаріуси регулярно виїжджають до сільських населених пунктів. Зокрема, 1 листопада приватним нотаріусом Бершадського районного нотаріального округу Наталією Хмель проведено консультації для громади Флоринської сільської ради, а приватний нотаріус Гайсинського районного нотаріального округу Борис Новаківський проконсультував мешканців с. Бубнівка.

Зустріч з представниками громад Муровано-Куриловецького району організували приватний нотаріус районного нотаріального округу Тетяна Доля та завідувач районної державної нотаріальної контори. На зустрічі надавалися консультації по спадковому праву, вирішувалися конкретні питання, що турбували мешканців.

У заході взяла участь також голова відділення НПУ у Вінницькій області Тетяна Суханова, яка розповіла про загрози законопроекту № 9140 та переваги проекту НПУ «Нотаріат обличчям до села».

2 листопада нотаріуси Жмеринського району повним складом (завідувач Жмеринської МДНК Людмила Бульба, державний нотаріус Людмила Антал, завідувач Жмеринської РДНК Аріадна Мельничук, державний нотаріус Світлана Суська та приватні нотаріуси Елеонора Андріїв, Оксана Богутенко, Людмила Драчевська, Світлана Шевченко) провели зустріч із представниками громад Жмеринського району, надали необхідні консультації щодо вчинення нотаріальних дій.

Приватні  нотаріуси Могилів-Подільського районного нотаріального округу Людмила Анцут, Вадим Орлюк та Лілія Павлюк 3 листопада безкоштовно консультували громадян у Вендичанській селищній раді.

Окрім того, відділенням НПУ у Вінницькій області організоване проведення «гарячої лінії» для консультування громадян.

Нотаріат України завжди на захисті прав та інтересів громадян!

Переглядів:
стрічка новин