Новини відділень

Відділення Нотаріальної палати України у Львівській області спільно з ГТУЮ в Львівській області 5 грудня 2019 року провели дискусійну панель щодо актуальних змін у сфері державної реєстрації нерухомого майна та бізнесу.

Нотаріуси та державні реєстратори Львова та області мали нагоду обговорити проблемні питання, які виникають при застосуванні новел законодавства при проведенні реєстраційних дій.

Заступник начальника з питань державної реєстрації, начальник Управління державної реєстрації ГТУЮ Оксана Куманська-Нор повідомила присутнім про те, що 4 грудня 2019 року Кабміном прийнято Постанову про внесення змін до Порядку контролю у сфері державної реєстрації та озвучила основні новели.

Голова відділення НПУ Юрій Пилипенко детально зупинився на новелах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, які передбачені Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності». Зокрема, піднімались питання державної реєстрації права оренди земельної ділянки, можливість зняття заборони на нерухоме майно тощо.

Також обговорено основні моменти взаємодії Державного реєстру актів цивільного стану під час визначення обсягу цивільної дієздатності фізичних осіб і цивільної правоздатності та дієздатності юридичних осіб та Єдиного реєстру довіреностей при перевірці повноважень представника особи на вчинення реєстраційних дій.

Переглядів:
стрічка новин