Новини відділень

В рамках реалізації проекту «Нотаріат обличчям до села» обласні відділення Нотаріальної палати України продовжують організовувати безкоштовні виїзні консультації для мешканців сільських населених пунктів.

Чернігівська область

Відділенням НПУ в Чернігівській області здійснюється прийом громадян нотаріусами з виїздом до сільських населених пунктів. Проводиться інформування щодо проекту «Нотаріат обличчя до села» населення в сільській місцевості, зокрема, і через засоби масової інформації.

Також здійснюється правороз’яснювальна робота серед сільського населення з питань вчинення нотаріальних дій, оформлення спадщини, оформлення прав на землю.

Основні питання які цікавлять мешканців сіл, – оформлення спадщини та прав на землю. Під час консультацій надаються роз’яснення щодо строків звернення до нотаріуса, переліку документів, необхідних для оформлення спадщини, строків та порядку видачі свідоцтв про право на спадщину, особливостей спадкування малолітніми та неповнолітніми дітьми, переходу права на спадкування, договорів дарування нерухомого майна, договорів довічного утримання, передачі в оренду земельних ділянок ОСГ та товарного с/г виробництва.

Волинська область

Нотаріуси Волині також долучилися до реалізації проекту НПУ «Нотаріат обличчям до села». Зокрема, прийом громадян в селі Гірка Полонка Луцького району провела приватний нотаріус Луцького районного нотаріального округу Жанна Максимяк, у селі Олика Ківерцівського району – приватний нотаріус Ківерцівського районного нотаріального округу Тетяна Груздевич. Громадян в Бубнівській сільраді Локачинського району консультував приватний нотаріус Локачинського районного нотаріального округу Ігор Дильний.

У Світязькій сільській раді Шацького району безкоштовні консультації організувала приватний нотаріус Шацького районного нотаріального округу Іванна Щелкунова. А у селі Підгайці Луцького району селян консультували приватний нотаріус Луцького районного нотаріального округу Алла Гловацька та приватний нотаріус Луцького міського нотаріального округу Тетяна Рачкова.

Безкоштовний прийом громадян в селі Полапи Любомльського району, який відбувся   нещодавно, провела приватний нотаріус Луцького міського нотаріального округу Лідія Сушик. Завтра заплановане консультування жителів села Лище Луцького району приватними нотаріусам Луцького міського нотаріального округу Наталією Огей та Лідією Сушик.

Чернівецька область

Триває робота в рамках проекту «Нотаріат обличчям до села» і на Буковині.

Зокрема, приватний нотаріус Кельменецького районного нотаріального округу Денис Сєйдалієв відвідав село Вороновиця Кельменецького району, де безкоштовно консультував місцевих жителів.

Державний нотаріус Вижницької ДНК Жанна Мицкан провела виїзні консультації у селі Банилів Вижницького району.

Приватний нотаріус Вижницького районного нотаріального округу Юлія Олійник проконсультувала жителів Вашківців Вижницького району.

Дніпропетровська область

Нотаріуси Дніпропетровщини продовжують надавати безоплатні консультації мешканцям сільської місцевості.

Приватний нотаріус Надія Царінна провела безкоштовні консультації для мешканців с. Новоолександрівка.

Актуальними залишаються питання спадкового права та земельного законодавства.

Подібні консультації заплановано проводити періодично, інформація щодо запланованого прийому нотаріуса розміщується на Facebook-сторінці Новоолександрівської сільської ради.

Київська область

Продовжується активна консультативна робота із селянами і на Київщині, зокрема, у с. Гатне Києво-Святошинського району.

В рамках проекту «Нотаріат обличчям до села» приватний нотаріус Тетяна Марчук кожну середу та п’ятницю з 09:00 до 12:00 проводить безкоштовні консультації в Гатненській сільській раді.

Переглядів:
стрічка новин