Новини відділень

В м. Івано-Франківськ 10 жовтня 2019 року відбувся короткостроковий тематичний семінар для нотаріусів області на тему «Ділова українська мова. Нове законодавство України про мову. Український правопис 2019 року».

Відділення Нотаріальної палати України в Івано-Франківській області організувало даний захід з метою вдосконалення знань та навичок з написання та оформлення ділових документів.

Лектором виступив Іван Думчак, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника.

Нотаріуси отримали знання про зміни та нововведення в українському правописі, особливості сучасного ділового мовлення, поновили загальні вимоги до писемного мовлення офіційного ділового стилю та ділового тексту, вдосконалили вміння вибору правильної граматичної форми слова при складанні документу, відмінювання власних імен і загалом закріпили навички грамотного письма.

Після семінару відбулися загальні збори нотаріусів Івано-Франківської області, на яких були обговорені питання щодо необхідності повного погашення заборгованості по сплаті членських внесків. Також нотаріусів проінформовано про можливості НПУ щодо захисту професійних прав.

 

 

Переглядів:
стрічка новин