Новини палати

Міністерство фінансів України 20 вересня 2021 року оприлюднило на своєму офіційному вебсайті оновлені зразки складання схематичного зображення структури власності та коментарі щодо їх заповнення (згідно Положення про форму та зміст структури власності, затвердженого наказом Мінфіну від 19.03.2021 № 163, чинного із 11.07.2021).

Зокрема, зазнали змін Приклади 10 «Непрямий вирішальний вплив (велика кількість фізичних осіб)» та 11 «Публічна компанія».

Зміни відбулись у схематичному зображенні юридичних осіб частками в статутному капіталі та/або акціями яких володіє велика кількість фізичних осіб з незначним відсотком участі у статутному капіталі такої юридичної особи.

Оновлені зразки передбачають зазначення на схематичному зображенні повного переліку учасників та/або акціонерів, а саме: ПІБ, дата народження, РНОКПП), розмір участі (відсоток корпоративних прав), в той час як попередні зразки містили лише відомості про загальну кількість таких фізичних осіб.

Також додано зразки: Приклад 16 «Державне підприємство» та Приклад 17 «Держава володіє 50% капіталу компанії».

Оновлені зразки та коментарі щодо їх заповнення можна знайти за посиланням: https://www.mof.gov.ua/uk/samples_of_drawing_up_a_schematic_representation_of_the_ownership_structure-517

Переглядів:
стрічка новин