Новини палати

10 вересня 2021 року Міністерством юстиції України прийнято Наказ № 3201/5 «Про затвердження Положення про здійснення фінансового моніторингу суб’єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Міністерство юстиції України».

Пунктами 1, 2 Наказу було затверджено Положення про здійснення фінансового моніторингу суб’єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Міністерство юстиції України, а також визнано таким, що втратив чинність, наказ Міністерства юстиції України від 18 червня 2015 року N 999/5 «Про затвердження Положення про здійснення фінансового моніторингу суб’єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Міністерство юстиції України».

Положенням врегульовано порядок проведення нотаріусами як суб’єктами первинного фінансового моніторингу заходів належної перевірки, в тому числі визначено перелік інформації, яку повинна містити Анкета, сформована за результатами здійснення належної перевірки клієнта.

Наказ набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування. За інформацією, наявною у Єдиному державному реєстрі нормативно-правових актів, офіційне опублікування Наказу відбудеться 24 вересня 2021 року в «Офіційному віснику України» № 74.

Із текстом Положення можна ознайомитись за посиланням: https://www.reestrnpa.gov.ua/REESTR/RNAweb.nsf/wpage/doc_warn_p?OpenDocument&ID=re36832$0000_00_00

Відділом методичного забезпечення та інформаційно-аналітичної роботи НПУ спільно з Комісією НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності готується Інформаційний лист щодо запроваджених змін.

Переглядів:
стрічка новин