Новини палати

23 лютого у Києві та 28 лютого у Маріуполі відбулися організовані Нотаріальною палатою України семінари-практикуми на теми “Контроль у сфері державної реєстрації” та “Захист робочого місця нотаріуса/реєстратора. Узагальнення проблемних питань, які виникають при здійсненні та контролі державної реєстрації» відповідно.

Доповідачем на заходах виступила Наталія Козаєва, член Ради НПУ, голова комісії НПУ з питань запобігання та протидії кіберзлочинності, член спільної робочої групи НПУ та Мін’юсту з проблемних питань, що виникають при проведенні моніторингу реєстраційних дій та камеральних перевірок, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу.

План семінарів передбачав розгляд актуальних та важливих у діяльності нотаріуса-реєстратора питань. Так, розповідаючи про захист робочого місця нотаріуса/реєстратора, Наталія Козаєва зробила акцент на нових загрозах в сфері кіберзлочинності та ефективних заходах протидії, в тому числі, назвала ефективні заходи технічної профілактики робочого місця, спрямовані на недопущення «злому» ключів доступу до реєстрів. Також доповідач поділилась алгоритмом дій при здійсненні нотаріусами державної реєстрації, розповіла, як взаємодіяти з реєстрами, висвітлила особливості державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, типові помилки нотаріуса при здійсненні державної реєстрації речових прав та інші практичні аспекти. Окрім доповідей, семінари включали інтерактивну частину – спілкування з аудиторією, відповіді на актуальні запитання. За відгуками нотаріусів-відвідувачів лекцій Наталії Козаєвої змістовні та цікаві, а виклад інформації супроводжується наведенням прикладів та випадків із ситуацій в нотаріальній діяльності.

На численні звернення колег та  з метою інформування більшої аудиторії про тонкощі реєстраційної діяльності та технічні осоливості роботи з ДРРП ми підготували відео із заходу НПУ з підвищення професійного рівня нотаріусів, що відбувся у Києві 23 лютого.

Переглядів:
стрічка новин