Новини палати

У зв’язку зі скаргами нотаріусів Нотаріальна палата України звернулась до Державного підприємства «Національні інформаційні системи» з приводу пункту 3.1.3 Договору про надання послуг приватним нотаріусам, в якому йдеться про надання доступу до реєстрів за умови проходження навчання в ДП «НАІС» щодо роботи з реєстрами.

На практицi виникають непорозуміння щодо застосування даного пункту до нотаріусів, якi реєструють свою нотарiальну дiяльнiсть у зв’язку зі змiною нотарiального округу. Тобто, у цьому випадку нотapiyc уже проходив платне навчання у регiональнiй фiлiї ДП «HAIC», мав доступ до реєстрів та працював із ними.

У відповідь ДП «НАІС» зазначило, що навчання роботі з реєстрами є умовою надання доступу до них лише тим нотаріусам, які ще не мали доступу до реєстрів.

В інших випадках нотаріусам лише пропонується повторно пройти навчання у разі необхідності (суттєве оновлення програмного забезпечення реєстрів, тривала перерва в роботі нотаріуса з реєстрами тощо).

Однак, таке повторне проходження навчання є добровільним та не має зобов’язального характеру.

Шановні нотаріуси! Просимо повідомляти НПУ про проблемні випадки застосування регіональними філіями ДП «НАІС» положень п. 3.1.3 Договору.

Переглядів:
стрічка новин