Новини палати

Сьогодні, 14 червня 2018 року, в м. Київ проходить організований Нотаріальною палатою України безкоштовний семінар-практикум для нотаріусів. Відкриваючи семінар, з вітальним словом до учасників звернувся президент НПУ Володимир Марченко.

Актуальні проблеми нотаріальної практики висвітлив Дмитро Кирилюк, член Ради НПУ, голова комісії НПУ з питань зовнішнього представництва, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу. Також доповідач проаналізував типові помилки, яких припускаються нотаріуси в процесі вчинення нотаріальних дій, та зробив короткий огляд перспективних нововведень в нотаріаті.

Темою доповіді приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Олени Чуєвої є актуальні питання спадкового права, а саме: основні поняття спадкового права; казуальні питання складання та посвідчення заповітів; нетипові випадки спадкування за законом (спадкова трансмісія); правові позиції вищих судів з питань реалізації спадкових прав суб’єктами цивільних правовідносин; реєстрація права власності спадкодавця за заявою спадкоємця; оформлення спадщини у разі втрати правовстановлюючого документу на нерухоме майно, виданого на ім’я спадкодавця; передача спадкових справ у разі блокування доступу до реєстру.

Семінари для нотаріусів від НПУ – безкоштовні, за рахунок членських внесків, також видається сертифікат про підвищення професійного рівня. Найближчі заплановані семінари НПУ – в  СумахОдесі та Тернополі.

 

Переглядів:
стрічка новин