Новини палати

Звертаємо увагу нотаріусів, що відповідно статті 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» розмір мінімальної заробітної плати з 01 грудня 2021 року становитиме 6 500 гривень.

Відповідно до положень статті 28 Закону України «Про нотаріат», для забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної в наслідок вчиненої нотаріальної дії, покладеної на нотаріуса відповідно до закону, приватний нотаріус зобов’язаний до початку зайняття приватною нотаріальною діяльністю укласти договір страхування цивільно-правової відповідальності. Мінімальний розмір страхової суми становить 1000 МЗП.

Таким чином, з 1 грудня 2021 року мінімальний розмір страхової суми становитиме 6 500 000 гривень.

Згідно із пунктом 2 частини 1 статті 29-1 Закону України «Про нотаріат», нотаріальна діяльність приватного нотаріуса тимчасово зупиняється, якщо приватний нотаріус не уклав договір про страхування цивільно-правової відповідальності приватного нотаріуса або розмір страхової суми не відповідає вимогам цього Закону, – до усунення цих недоліків, але не більше 30 днів з дня виявлення цього порушення.

Враховуючи вищевикладене, звертаємо увагу на необхідність приведення укладених приватними нотаріусами договорів страхування цивільно правової відповідальності у відповідність до вимог Закону України «Про нотаріат», в частині забезпечення мінімального розміру страхової суми на рівні не нижче 6 500 000 гривень.

Переглядів:
стрічка новин