Новини палати Новини міжнародного нотаріату

Наприкінці червня у м. Римі (Італія) відбулась пленарна сесія Комісії з європейських справ Міжнародного союзу нотаріату (МСЛН).

У форматі «круглого столу» було представлено оновлений склад делегатів КЄС, кожен із яких виступив із повідомленням про зміни в законодавстві та ситуацію в нотаріатах їхніх країн.

Делегат КЄС від України, голова Комісії НПУ з міжнародного співробітництва Сабріна Сибіга розповіла присутнім про зміни у законодавстві України, які були запроваджені постановою КМУ від 09.05.2023 № 469, стосуються спеціальних вимог до довіреностей, заяв, оформлення спадкових прав тощо.

Крім цього, Сабріна Сибіга повідомила про ситуацію в нотаріаті України, а саме, що з  початку війни і по сьогодні нотаріуси України беруть активну участь у відстоюванні цілісності країни та звільнення її від окупантів. Це і безпосередня участь у захисті України, і активна волонтерська діяльність для допомоги як армії України, так і мирному населенню, особливо на звільнених територіях.

І це відбувається із врахуванням постійних обстрілів всієї території України з використанням дронів та ракет різного типу,  загибеллю людей, руйнуванням критичної та цивільної інфраструктур, окупації.  За цих умов цивільне населення потребує особливого захисту, в тому числі майнових інтересів.

На завершення Сабріна Сибіга розповіла про спортивну ініціативу НПУ «Біжи, їдь, пливи до Перемоги 2023» з метою поповнення Благодійного фонду НПУ «Порятунок нотаріусів та їхніх сімей» та закликала нотаріати європейських країн приєднатися до цього безпрецедентного спортивного заходу, який досі ніколи жодна професія не здійснювала у світовому масштабі.

Переглядів:
стрічка новин