Новини палати

 

Голова Центру медіації Нотаріальної палати України, приватний нотаріус Ірина Петрова взяла участь у VI Міжнародному форумі «Медіація і право», що відбувся 27 серпня в м. Одеса.

Основною темою обговорення була популяризація медіації в Україні.

Голова Комітету ВР з питань правової політики Андрій Костін наголосив на нагальній потребі прийняття парламентом законопроекту 3504 «Про медіацію», що забезпечить популяризацію медіації як законного механізму зниження градусу конфліктності в суспільстві.

Як розповіла Ірина Петрова, під час заходу акцент робився на таких перевагах медіації: розвантаження судової системи; добровільне виконання прийнятих рішень; підвищення культури управління відносинами; уникнення майбутніх конфліктів; економія часу на вирішення спору, судових витрат.

Учасники форуму отримали європейські рецепти успішної медіації та кращі приклади від спікерів провідних держав-членів ЄС.

Зокрема, відбувся практичний майстер-клас з медіації на тему «Мистецтво постановки запитань як основний інструмент успішного правника», тренером якого виступив голова Асоціації медіаторів Грузії Іраклій Кандашвілі.

НПУ активно долучається до впровадження та популяризації медіації як альтернативного способу вирішення спорів.

Переглядів:
стрічка новин