Новини палати

 

Віце-президент Нотаріальної палати України Інна Бернацька 19 березня 2022 року взяла участь у робочій онлайн-зустрічі, організованої Мінагрополітики під головуванням Першого заступника Міністра Тараса Висоцького, щодо кредитування та підтримки агробізнесу, забезпечення посівної. До зустрічі долучилися представники більшості банківських установ України.

Інна Бернацька розповіла, що нотаріальна спільнота вживає усіх можливих заходів щодо відновлення роботи необхідних для кредитування інструментів та належного оформлення забезпечення виконання зобов’язань.

Першочерговим завданням є відновлення нотаріального посвідчення аграрних розписок та договорів застави рухомого майна (майбутнього врожаю), а згодом іпотеки.

Наразі відновлено роботу низки реєстрів, зокрема Державного реєстру обтяжень рухомого майна, Єдиного реєстру боржників. Необхідністю визнано відновлення роботи Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Представникам банківських установ доведено до відома, що нотаріуси України виконують свої професійні обов’язки з урахуванням воєнного стану та бойової ситуації в регіоні, надано інструменти для пошуку працюючих нотаріусів (спеціальний реєстр та чат-бот).

Для максимальної комунікації та врегулювання проблемних питань у регіонах представникам банківських установ надано контакти голів відділення НПУ в місті Києві та областях.

Переглядів:
стрічка новин