Новини палати

Голова Центру медіації Нотаріальної палати України, приватний нотаріус Ірина Петрова 7 вересня взяла участь у заході щодо комунікаційних стратегій з медіації, організованому Проектом ЄС Право-Justice.

До заходу долучилися судді, адвокати, прокурори, державні службовці, нотаріуси, медіатори, та обговорили медіацію як інструмент мирних переговорів, покликаний вирішувати конфлікти шляхом комунікації.

Держава зацікавлена в медіації, адже війна породила багато болючих спорів, які потребують негайного вирішення. Тому на державному рівні запроваджено програму щодо імплементації інструменту медіації як ключової частини вирішення спорів.

В діяльності нотаріусів медіація також стає все більш актуальною. Ірина Петрова зауважила, що найчастіше нотаріуси стикаються з сімейними конфліктами – спори про спадкування майна після померлого, розлучення, конфлікти між батьками щодо участі у вихованні дітей тощо.

“Конфлікт – це зіткнення протилежних інтересів, і коли сторони готові взяти відповідальність за рішення та усвідомлюють необхідність саме вирішення спору, то конфлікт є зоною розвитку і можливостей знайти нове спільне рішення”, – зазначила Ірина Петрова.

Переглядів:
стрічка новин