Новини відділень

Відділення Нотаріальної палати України у Львівській області організувало круглий стіл для нотаріусів окремих районів Львівщини, що відбувся 30 жовтня у селищі Східниця.

Спікерами круглого столу виступили Перший віце-президент НПУ Олена Кирилюк, голова відділення НПУ у Львівській області, член ВККН Юрій Пилипенко, заступник голови Комісії НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності Тетяна Кучеренко, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Дмитро Кирилюк. Під час заходу обговорювалися основні напрямки законотворчої роботи НПУ, майбутні зміни в законодавстві, зокрема, законопроекти № 5644, № 3774, № 3989. Окрема увага була приділена законам № 1174-ІХ, № 1720-ІХ, нещодавнім змінам до законодавства у зв’язку з відкриттям ринку землі, обговорено особливості перевірки набувача земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Нотаріуси обговорили також проблемні питання й новації у практичній діяльності, зокрема: ЄДЕССБ, актуалізація адрес об’єктів нерухомого майна, виконавчі написи, несанкціонований доступ до ДРРП та ЄРД, співпраця нотаріусів з регіональними БТІ, підключення до реєстрів тергромад, підвищення професійного рівня.

 

Переглядів:
стрічка новин