Новини відділень

Спільними зусиллями відділення Нотаріальної палати України в Львівській області та Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) досягнуто домовленостей щодо надання доступу нотаріусам до Реєстру територіальних громад міста Львова.

До РТГ вже мають доступ всі державні нотаріальні контори м. Львова. Приватні нотаріуси підключаються за бажанням (наразі це вже більше 70 нотаріусів).

Дана ініціатива створює додаткові гарантії для захисту прав та законних інтересів фізичних і юридичних осіб, оскільки при посвідченні договорів відчуження нерухомого майна та оформленні спадщини нотаріуси мають можливість перевірити інформацію щодо зареєстрованих в будинку чи квартирі осіб.

Для отримання інформації щодо підключення до Реєстру тергромади Львова нотаріуси можуть звертатися до голови відділення НПУ Юрія Пилипенка: тел. (032) 255-44-76, 067-675-20-02 E-mail: notar2000@ukr.net

Окрім того, нещодавно підписано Меморандум про співпрацю між відділенням НПУ в Львівській області, Західним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Львів) та Обласним КП «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки» – щодо електронної взаємодії між нотаріусами Львівської, Волинської та Рівненської областей та БТІ у сфері державної реєстрації нерухомості.

Львівське БТІ надаватиме інформацію на запити нотаріусів Львівщини, Рівненщини та Волині за допомогою електронної пошти.

Переглядів:
стрічка новин