Новини відділень

23 листопада 2023 року у столиці відбувся захід для нотаріусів, організований відділенням Нотаріальної палати України в м. Києві, – дискусія на тему «Кримінально-правові аспекти в діяльності нотаріусів та державних реєстраторів», у формі 7-годинного марафону з онлайн-трансляцією.

Модерували захід голова відділення НПУ Наталія Козаєва та член Ради НПУ Юрій Бадахов.

Також завітали спеціальні гості – народний депутат України Ігор Фріс, президент НПУ Володимир Марченко, член ВККН Андрій Юр-Капінос, онлайн приєдналася віце-президент НПУ Інна Бернацька.

Спікери першої панелі «Дії нотаріуса/реєстратора після втручання третьої особи (хакера) в роботу державних реєстрів з використанням його доступу» виступили на наступні теми: Наталія Козаєва голова комісії з питань інформатизації, цифрової трансформації та запобігання кіберзлочинності – «Дії нотаріуса/реєстратора після втручання третьої особи (хакера) в роботу державних реєстрів з використанням його доступу»; Денис Овчаров, адвокат, керуючий партнер Ovcharov & Partners Attorneys Association – «Особливості комунікації нотаріуса з правоохоронними органами»; Юрій Бадахов, член Ради НПУ, приватний нотаріус – «Санкції у нотаріальній практиці».

Друга панель «Підстави та перешкоди притягнення нотаріусів до кримінальної відповідальності» зібрала таких спікерів та теми: Яна Тализіна, заступник начальника відділу Київської міської прокуратури – «Підстави та перешкоди притягнення нотаріусів до кримінальної відповідальності»; Віктор Дубовик, керівник Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України – «Як нотаріусу та державному реєстратору не стати співучасниками злочину: поради з практики роботи Колегії з розгляду скарг»; Віра Бондаренко, директор департаменту нотаріату Міністерства юстиції України – «Кримінальне провадження як підстава проведення перевірки нотаріальної діяльності».

Під час заходу розібрали багато кейсів, які стосуються кримінально-правових аспектів в діяльності нотаріусів та державних реєстраторів.

Відеозапис заходу можна переглянути за посиланням

Переглядів:
стрічка новин